Keresés ebben a blogban

2015. március 23., hétfő

Medvehagyma mártás picit másként


Ha jól emlékszem, főztem már medvehagyma mártást, de ez most egy picit másként készült.
Használjátok ki ennek a csodálatos zöldségnek minden gyógyító hatását!




Hozzávalók:

2 nagy csokor medvehagyma
2 nagyobb fehérrépa (zöldség, vagy esetleg paszternák) főzve
5 dkg kesudió
1 evőkanál disznózsír


Elkészítése:

A medvehagymát megmossuk, felaprítjuk és kissé leszárítjuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt és megfonnyasztjuk rajta a medvehagymát.
Közben a kesudiót krémes állagúra turmixoljuk annyi vízzel amennyi éppen ellepi. Picit sokáig tart, de megéri az energiát, mert utána úgy használhatjuk majd mint a tejfölt.
Ha már sima a kesudió, a turmixba dobjuk a főtt fehérrépát, beleöntjük a megdinsztelt medvehagymát és ízlés szerint krémes állagúra turmixoljuk. Ha szükséges kevés vízzel hígíthatjuk.
Amikor elkészült, az egészet visszaöntjük a lábasba, ízlés szerint megsózzuk, egyet forralunk rajta és már kész is van.
Tükörtojással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése